Blog / use caseFriday, May 15, 2020

Dunning - det lyder svært

Jakob Soderberg

Dunning - det lyder svært

Dunning – hvad sker der ved fejlende betalinger

 

Et af de centrale elementer i en sund abonnementsforretning er (ikke overraskende) betalende kunder.  

Uanset hvor god en service du leverer – om det er SaaS, fysiske varer, adgang til en medlemsklub eller noget helt fjerde – så sker det, at betalinger fejler. hvad gør du?

Svaret på det spørgsmål ligger i din dunning proces. Hvad skal der ske når dine kunders betalinger fejler?

Det korte svar på spørgsmålet er: det bestemmer du selv. Og i de mest moderne platforme til styring af abonnementer, har du selv mulighed for at styre det flow, der skal gå i gang ved en fejlende betaling.

Det er meget forskelligt hvad der kan ske. Det afhænger af din forretning, dine kunder, den service du leverer og mange andre gode faktorer.

Med Upodi får du fuldstændigt frie tøjler til at sætte et dunning flow op, der passer ind i din forretning og sikrer, at du ikke bliver ramt af teknisk churn*.

 

*) kunder, der forlader dig af andre årsager end dit produkt, service eller ydelse. Kan f.eks. være en fejlende betaling.

 

Eksempel på en dunning proces

I langt de fleste tilfælde af fejlende betalinger – er det teknikken, der driller. Så er det måske meget fornuftigt at være lidt ”large” og lige forsøge et par gange før du lukker for servicen. Det kan også være, at din service er så vital for dine kunder, at du kan bringe deres eksistens i fare ved at lukke for hurtigt ned? Der er mange faktorer at overveje og det har vi en del erfaring med - spørg os gerne til råds. 

Vil du gerne have helt styr på dit dunning-flow og dine processer – så lad os da tage en snak.

 

Forfatter: Jakob Soderberg

Did you like this article?

There are more ways to allow us to share our knowledge.

Cardless trial Let's talk!

Fancy a newsletter?

Stay up to date and subscribe to our newsletter to get the latest news.