Blog / use case Wednesday, April 22, 2020

Har du styr på dit introduktionstilbud?

Tobias Binau

Har du styr på dit introduktionstilbud?

En historie fra det virkelige liv – Tab af omsætning:

 

Der var engang (og der er fortsat) en dansk virksomhed - nærmere bestemt en kæde af fitnesscentre. Vores kæde af fitnesscentre, lad os kalde den Fitness X, havde succes. Det gik så godt, at man åbnede nye centre i et hastigt tempo. Omsætning og medlemstal steg hurtigt og dækningsgraden på en abonnent var god.

 

Det var den I hvert fald på nogen af dem...

 

For at hverve nye medlemmer til nye centre havde man et åbningstilbud. Et knaldtilbud på de første 3 måneders træning. Det skulle ikke koste mere en 25 kr. om måneden de første 3 måneder, hvorefter man overgik til den normale abonnementspris.

 

Kunderne elskede det: De tilmeldte sig, blev glade for deres nye fitnesscenter i løbet af disse 3 måneder og var indstillet på at fortsætte deres engagement på trods af den noget højere pris de skulle til at betale for deres fortsatte medlemskab.

 

Men noget gik galt... så galt at Fitness X tabte ellers forventet omsætning.

 

Og hvorfor gjorde de så det?

 

Håndteringen af åbningstilbuddet kunne ikke automatiseres… Fitness X’s software var simpelthen ikke fleksibel nok til at håndtere forskellige prismodeller. Det betød, at opgaven med at konvertere abonnenterne fra 25 kr. månedligt til normal abonnementspris blev en manuel opgave – en manuel opgave, der blev glemt…

 

Det blev først opdaget 4 måneder efter tilbuddet udløb, hvilket betød, at man på samtlige abonnenter I det nye center havde tabt 4 mdr. Omsætning på ens ellers glade medlemmer (på nær de 25 kr. månedligt).

 

Hvordan kunne dette være undgået?

 

Ved at have haft en Subscription Management Software, der kan håndtere et hav af forskellige prismodeller samt konvertere til andre prismodeller indenfor præ-definerede intervaller.

Det har vi hjulpet en del virksomheder med allerede - skal vi hjælpe dig? 

 

Forfatter: Tobias Binau

Did you like this article?

There are more ways to allow us to share our knowledge.

Cardless trial Let's talk!

Fancy a newsletter?

Stay up to date and subscribe to our newsletter to get the latest news.