Blog / use caseTuesday, June 2, 2020

Proration

Jakob Soderberg

Proration

Proration, eller på nudansk proradering. Det er slet og ret begrebet, der ligger bag den situation at nogen tilmelder sig din service, eller op-/nedgraderer på en ”skæv” dag i cyklussen.  

Forestil dig følgende:  

Du har en god abonnementsforretning. Den kører. Alle er glade.  

Der kommer hele tiden nye kunder på din platform. De fleste starter med et ”basic” abonnement og når kunderne indser, hvor meget værdi de får ud af at være medlemmer/abonnenter i din klub, så opgraderer de deres abonnement.  

Hurra.  

Hvad sker der når dine kunder opgraderer deres service i midten af afregningsperioden?  

I langt de fleste tilfælde kører kunderne ”billigt” på det nye og dyrere abonnement indtil en ny afregningsperiode opstår. Simpelthen fordi det er lidt bøvlet at regne ud, hvor meget mere man skal betale i den resterende periode.  

Og ja, det er relativt komplekst at udregne den rigtige pris – hvis man IKKE har adgang til Supermules jordnødder, eller Skipper Skræks spinat. Jordnødder eller spinat, kært barn har mange navne, men en platform, som er bygget udelukkende til håndtering forskellige typer af abonnementsforretninger er lige præcis den ingrediens, der giver dig superhelte-kræfter og sikrer, at du ikke mister værdifuld omsætning.  

Med software der automatisk sikrer at kunderne betaler præcis det de skal (ikke mere, ikke mindre) får du mulighed for at fokusere på din kerneforretning og skabe endnu mere værdi for dine kunder. Så kan du trygt overlade proration til sådan nogen som os.  

Er det noget du kunne tænke dig at vide mere om – så lad os tage en snak.  

 

Forfatter: Jakob Soderberg 

Did you like this article?

There are more ways to allow us to share our knowledge.

Cardless trial Let's talk!

Fancy a newsletter?

Stay up to date and subscribe to our newsletter to get the latest news.