Blog / use case Monday, May 11, 2020

Undgå "abandoned cart på" nye markeder

Jakob Soderberg

Undgå "abandoned cart på" nye markeder

Der var engang en iværksætter, som havde god succes på sit hjemmemarked. Hver måned blev der sendt en kasse med inspirerende produkter ud til hans abonnenter og de fik værdi, inspiration og motivation til at prøve nye ting.

Det gik faktisk så godt, at han begyndte at overveje om ikke også der kunne være folk i udlandet, som kunne tænke sig at blive inspireret. Så forskellige er vi mennesker jo ikke fra hinanden.

Og da slet ikke her i Europa...

 

[Scchrriieettzz – lyden af en pick-up nål, der bliver trukket henover vinyl!]

 

Hvor svært kunne det da være? Det er da blot et spørgsmål om at lave en sprogversionering af hjemmesiden. Alle betaler jo med den samme type kredit kort – VISA og Mastercard er jo globale, ikke?

Vi prøver ”Hinsidan”

Man kan jo altid starte med Sverige. Selvom de er lidt mærkelige ”hinsidan” så ligner vi jo hinanden temmelig meget. 

Det tager ikke lang tid at lave en ”.se” version af hjemmesiden og så er det ellers bare i gang med annoncering, markedsføring og influencer marketing.

Trafik på website øges hurtigt. Mulige abonnenter er begejstrede. De læser mere og mange klikker på den runde, venlige og imødekommende knap – ”subscribe” fordi de som rigtigt antaget synes det er spændende.... alt går sådan set præcis som forudsagt.

Bortset fra ”Abandoned Cart”!

På et tidspunkt springer svenskerne fra.

Vores iværksætter kigger ind i data og ser, at det er ved ”BETALING” at de potentielle kunder hopper fra.

Øv...?

- Men bruger de da ikke VISA og Mastercard i Sverige?

Jo, det gør de. Men de er også ret begejstrede for noget der hedder KLARNA. Og størstedelen af svenskere foretrækker at betale online med KLARNA.

 

Så prøvede han Holland. De elsker da VISA og Mastercard i Holland, så der kan han bare give den gas med annoncering og influencer marketing.

 

Men hov – ”same same but different”, som hans unge målgruppe ville formulere det. Masser af trafik. Masser af clicks. Masser af interesse. Masser af ”Abandoned Carts”... 😲😲😲 men hvad nu?

 

I Holland, der foretrækker de at betale med noget så eksotisk som iDeal.

.

.

Tyskland? same case. Bortset fra at de her foretrækker [PayPal og Maestro]

.

Østrig? her er der en forkærlighed for [BACS]

.

Frankrig? [SLIMPAY]

Etc.

 

Hvis bare der var en software platform, som understøttede forskellige typer betalingspræferencer på forskellige markeder – så ville det hele være meget lettere.

 

Hvis bare...

 

Nå, men den findes altså – og hvis du har ambitioner om at erobre flere markeder og ikke blive ramt af ”Abandoned Cart Syndrome” så lad os tage en snak om, hvordan vi (Upodi) kan hjælpe dig til at blive den næste ”Goodiebox”.

 

Du kan fange os lige her 

 

Forfatter: Jakob Soderberg

Did you like this article?

There are more ways to allow us to share our knowledge.

Cardless trial Let's talk!

Fancy a newsletter?

Stay up to date and subscribe to our newsletter to get the latest news.